محمدجواد آذرمهر، اظهار کرد: در وضعیت اقتصادی حال حاضر، لپتاپ و رایانه با توجه به افزایش قیمت شدیدی که داشتهاند، عملا یک کالای لاکچری محسوب میشوند؛ قدرت خرید مردم کاهش یافته است و مردم به خرید کالای تعمیری یا دست دوم روی آوردهاند.
وی افزود: در حوزه لپتاپ و رایانه، عملا ثبت سفارشی انجام نمیشود، کالا وارد نمیشود و ما در حال در جا زدن هستیم.
رئیس اتحادیه خدمات و فروش رایانه اهواز بیان کرد: در یک مقطع زمانی که یک کالا در حوزه لپتاپ و رایانه در سطح جهانی معرفی میشد، در نهایت بعد از دو هفته به بازار ایران میرسید اما اکنون با توجه به افزایش شدید قیمتها، خریدن کالای نو برای مردم توجیه اقتصادی ندارد.
وی در خصوص محدودیتهای ایجادشده به دلیل شیوع کرونا برای اصناف نیز گفت: تمامی اصناف پای کار آمدند؛ نزدیک به ۳ میلیون واحد صنفی در سطح کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آنها از محدودیتهای ایجاد شده تمکین کردند؛ اصناف را به سه گروه تقسیم کردند و برای صنف ما، خدمات تعمیراتیها را جزو گروه یک حساب کردند اما اگر در پاساژ کار میکردند اجازه فعالیت نداشتند.
آذرمهر تصریح کرد: بازار بزرگ کامپیوتر اهواز، مرکز عمده فعالیت صنف ما در اهواز است. با توجه به این که ۱۵۰ واحد از همکاران ما در این پاساژ فعالیت داشتند، در زمان اعمال محدودیتها بسته شدند. هر واحد دو تا سه کارگر داشت که همگی تحت تاثیر این تعطیلیها قرار گرفتند.
رئیس اتحادیه خدمات و فروش رایانه اهواز بیان کرد: با توجه به تاثیر شیوع کرونا بر بازار و واحدهای صنفی، از سوی دولت شرایطی در خصوص مهلت واریز اقساط در دستور کار قرار گرفت اما هیچ کدام از اقساط ما شامل این طرح نشد و به همین دلیل، هزینههای سرسامآوری به اصناف و صنف ما وارد شد.
وی گفت: تمامی این شرایط، باعث ریزش شدید در تعداد اعضای اتحادیه ما شد؛ امسال بنا به درخواست همکاران، ما با بیش از ۵۰ پروانه کسب را باطل کردهایم. همکاران ما در صنف خدمات و فروش رایانه میگویند که ادامه دادن و کار کردن در این صنف، در این شرایط توجیه اقتصادی ندارد.
آذرمهر افزود: سازمان امور مالیاتی ادعا میکند که ۶ تا ۷ درصد مالیات کشور را اصناف تامین میکنند ولی هیچ همکاریای با اصناف انجام نداده است؛ برای مثال قبلا اگر یک اظهارنامه رد میکردیم سازمان امور مالیاتی انعطاف بیشتری نشان میداد و آن را تقسیط میکرد اما اکنون بابت اقساط، از ما سود ماهیانه اخذ میکنند.
رئیس اتحادیه خدمات و فروش رایانه تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی از همکاران ما جریمه عدم اعلام را اخذ میکند، متممهای شدیدی برای ما لحاظ میکند و همچنین اعلام کرده است که اگر از تبصره گروه (ج) استفاده شود باید مالیات به صورت کامل و یکجا پرداخت شود؛ به این ترتیب به هر نحوی سعی در ایجاد هزینه برای ما دارند.
وی گفت: صنف ما یک صنف خاص است؛ از زمانی که یک گوشی موبایل تمام کارهای یک کامپیوتر را به جز موارد خاص انجام داد، فروش کامپیوتر کاهش یافته است. تقریبا از هر ۱۰ نفر متقاضی خرید لپتاپ، تنها دو سه نفر قدرت خرید لپتاپ نو را دارند و بقیه آنها لپتاپ دست دوم میخرند که باعث افزایش ورود کالای قاچاق به کشور میشود و در درازمدت اثر خود را بر صنف ما میگذارد.
Thursday, 21 November , 2024