«ثروت» گزارش می دهد؛ ثروت: در هفته ها و روزهای اخیر بازار تبدیل کردن پول نقد به طلای آب شده داغ شده است و همه جا در این رابطه صحبت می شود. با این وجود، به علل مختلف خرید و فروش همین طلای آب شده از طریق فضای مجازی رونق بیشتری گرفته است و بسیاری […]
«ثروت» گزارش می دهد؛
ثروت: در هفته ها و روزهای اخیر بازار تبدیل کردن پول نقد به طلای آب شده داغ شده است و همه جا در این رابطه صحبت می شود. با این وجود، به علل مختلف خرید و فروش همین طلای آب شده از طریق فضای مجازی رونق بیشتری گرفته است و بسیاری به دنبال لینک های مطمئن برای رسیدن به طلا با قیمت مناسب در فضای مجازی هستند. آرزویی که بیشتر شبیه به یک سراب مجازی است. زیرا اساسا چیزی جز خالی فروشی را نمی توان در این بستر مشاهده کرد.
کشتی آرای، درباره خطرات ورود افراد ناآگاه به خرید و فروش طلای آب شده، اظهار کرد: این روزها طلای آب شده در فضای مجازی خرید و فروش میشود. این روزها مردم میخواهند پولشان را به یک کالای ارزشمند تبدیل کنند و مسلماً طلا میخرند. سایتها و فضای مجازی دست به کار شدهاند و دست به تبلیغاتی میزنند که باعث شده مردم پولشان را چیزی به نام طلای آب شده میخرند که به هیچ عنوان استاندارد نیست و عیار و کیفیت لازم را ندارد.
وی افزود: طلای آب شده بین افراد حرفهای این صنف داد و ستد میشود. طلاهای خرد را ذوب میکنند و آن را به یک تکه تبدیل میکنند تا کارگاه برایشان طلای کارشده بسازد. عدهای از نیاز مردم سوءاستفاده کرده و تبلیغات وسیعی میکنند که طلا آبشده اجرت و مالیات ندارد و با همین تبلیغات مردم را فریب میدهند.
او یادآور شد: طلای آب شده هم باید ۳ مجوز داشته باشد. این روزها میبینیم که بیلبوردهای شهری را با میلیاردها تومان اجازه میکنند تا تبلیغ این کار را بکنند، مسلماً این هزینه باید از جایی تأمین شود. اخیراً جلساتی برگزار شده که این نوع معاملات ساماندهی شود. توصیه ما این است که مردم اصلاً به حوزه طلا آب شده ورود نکنند. کسانی که طلا آب شده خریدهاند باید به سراغ صحت سنجی طلایشان بروند.
از سوی دیگر محمد کشتی آرای، عضو هیئت رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، درباره مشکلات خرید و فروش طلا به صورت آنلاین گفت: توصیه شده که طلا فروشی و جواهرفروشی به صورت مجازی انجام نشود. اگر کسی بتواند مجوزهای لازم را برای فروش طلای مجازی اخذ کند، اشکالی ندارد. ما به مردم توصیه کردیم به صورت حضوری طلا خریداری کنند، چون حضور فرد میتواند از برخی مشکلات جلوگیری کند.
وی توضیح داد: نکتهای که الان اتفاق افتاده این است که در قالب فروش طلای مجازی، افراد غیرمجاز وارد بازار شدهاند و هیچ مجوزی ندارند؛ بعضا مشاهده شده در این خصوص به شدت تخلفات بدی اتفاق افتاده و حتی بدل را جای طلا فروختهاند. اینفلوئنسرهای اینستاگرامی در تبلیغ این کسب و کارها نقش مهمی داشتهاند و باید این رویه تغییر کند.
محمدرضا حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد نیز اعلام کرده است که با توجه به مشکلات مربوط به پلتفرمهای خریدوفروش آنلاین طلا، هیأت مقرراتزدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفته و ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت داده است که ضوابط لازم را تهیه کند تا سکوهای اینترنتی فروش طلا برابر با میزان خرید و فروش سپرده طلا در بانک کارگشایی داشته باشند و زیرساخت های امنیتی سایت خود را فراهم نمایند.
معاون مرکز بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد گفته است: از مجموع هزار و ۳۳۷ درخواستی که از ابتدای راهاندازی درگاه ملی مجوز در خصوص پلتفرمهای خریدوفروش طلا در این سامانه ثبت شده است، ۲۶۱ مورد به صدور مجوز انجامیده و اطلاعات آنها در درگاه ملی مجوزها موجود است که ۱۹۰ مورد مربوط به سال ۱۴۰۳ است.
حاجی جعفری درباره اختلاف آماری مربوط به پلتفرمهای دارای مجوز خریدوفروش طلا گفت: احتمالاً آنچه بیش از ۲۶۱ مورد ثبت شده در درگاه ملی مجوزهاست مربوط به پلتفرمهایی است که در سال ۹۹ مجوز گرفتند، اما مجوز خود را به شناسه یکتا در درگاه ملی تبدیل نکردند بنابراین آنها اولاً ملزم هستند که مجوز خود را در درگاه ملی مجوزها به شناسایی یکتا تبدیل کنند و دوم اینکه ملزم خواهند شد که الزاماتی که کمیته طلا مصوب میکند را رعایت کنند.
اقداماتی که تا این لحظه از سوی اکثر پلتفرم های خرید و فروش طلا انجام نشده است.
Monday, 24 February , 2025