«ثروت» گزارش می دهد؛ ثروت: مقوله بی اعتمادی، به عنوان رکن اساسی و ستون محوری بازار ایران در سال های اخیر به قدری قوی شده که دیگر با هیچ ضرب و زوری نیز نیم توان این دیوار تنومد را از میان برداشت. مساله ای که با دروغ و نیرنگ و در خلا مسئولین و قوانین […]

«ثروت» گزارش می دهد؛
ثروت: مقوله بی اعتمادی، به عنوان رکن اساسی و ستون محوری بازار ایران در سال های اخیر به قدری قوی شده که دیگر با هیچ ضرب و زوری نیز نیم توان این دیوار تنومد را از میان برداشت. مساله ای که با دروغ و نیرنگ و در خلا مسئولین و قوانین بازدارنده جولان می دهد و هر روز بازار جدیدی را فتح می کند تا مردم اساسا آرامش و امنیت را در خرید و فروش تجربه نکنند. این بی اعتمادی لجام گسیخته این روزها در بازار خودرو بیش ازهر جای دیگری مشاهده می شود که نماد آن این روزها بازار خودروی چیتگر است که عملا به تصرف دلالان و سودجویان و متخلفین درآمده است.
علیرضا چراغی، تحلیلگر بازار خودرو دلالی را شغلی پر سودتر از نمایشگاه داری می داند و در این رابطه می گوید: بهترین مزیت دلال نسبت به نمایشگاه دار این است که نیاز به اجاره دفتر و پرداخت هزینه های نمایشگاه ماشین را ندارد. دلالان از پرداخت مالیات و بیمه و… معاف هستند و حتی الزامی هم ندارند تا قانونی عمل کنند!
وی افزود: بیشتر این افراد آخر هفته ها در شهر ماشین و مراکز حراج حضور پیدا می کنند و با چند معامله ساده سود هنگفتی به جیب می زنند. آنها با هر قیمت و هر روشی که دلشان بخواهد معامله می کنند و پیگیری قانونی فعالیت آنها هم کار دشواری است.
او یادآور شد: ریسک دلالان در کمترین درجه قرار دارد و هیچگاه از تورم موجود در جامعه متضرر نمی شوند بلکه مهم ترین گروهی هستند که از محل تورم سود می برند.
در زمان مراجعه به مرکز خرید و فروش خودرو، افراد زیادی مقابل ورودی پارکینگ ایستاده بودند که خود را خریدار معرفی می‌کردند. قیمت‌هایی که برای خرید رد و بدل می‌شد بسیار پایین‌تر از نرخ واقعی بود اما مدل‌های مشابه در داخل پارکینگ اصلی تفاوت حدود ۵۰ میلیون تومانی داشتند.
بررسی از این مرکز نشان داد خودروهایی که در داخل پارکینگ با قیمت بالاتر فروخته می‌شوند متعلق به همین دلالان است و با افراد خارج از مرکز در ارتباط هستند.
برخی افراد هستند که در پارکینگ‌های خرید و فروش خودرو نقش کارشناس را دارند و برای خودروهایی که قصد خرید دارند ایراد می‌تراشند و برای خودروهایی که می‌خواهند بفروشند تبلیغ می‌کنند. ترفند اصلی این افراد جلب اعتماد است.
همچنین تعمیرکاران جعلی با بیان اصطلاحات تخصصی نیز اقدام به جلب‌توجه می‌کنند. آنها سعی می‌کنند توجه افراد به لوازم‌جانبی نصب‌شده جلب شود تا بخش‌های اصلی؛ از سپر و صندلی و روکش گرفته تا سیستم صوتی.
امروزه دلالان طیف وسیعی از بازار خودرو کشور را به دست گرفته اند و توانسته اند سود بسیاری را کسب کنند اما چرا این اتفاقات در بازار خودرو کشور رخ می دهد در حالی که در بسیاری از کشور ها این موضوع دیده نمی شود. یکی از بزرگترین دلایلی که باعث شده است تا شاهد تا بازار خودرو کشور محلی برای جولان دلالان باشد اختلاف قیمت زیاد میان قیمت کارخانه و بازار است که این موضوع باعث شده است تا سود حاصله از خرید و فروش خودرو بیشتر از آن در جیب مشتریان و کارخانه باشد، در جیب دلالان برود.
در مجموع می توان عدم ورود آسان خودروهای خارجی، سخت بودن خرید خودرو، عدم وجود تنوع در تولیدات، تورم و اختلاف قیمت بازار و کارخانه را مهم ترین علت جولان دلالان در بازار خودرو دانست که عدم وجود نظارت و برخورد قانونی پای آن ها را به ایستگاه چیتگر کشانده است. جایی که به گذرگاهی وحشتناک برای مردم عادی بدل شده و اگر حواسشان نباشد، جیب آن ها را به راحتی خالی می کنند.
وضعیتی که باید هر چه سریع تر توسط مسئولین ساماندهی شود و سرقت غیرمستقیم از جیب مردم توسط دلالان متوقف شود.