بررسی دلایل بروز حادثه شادآباد نشان می دهد؛ ثروت : بازهم عدم رعایت استانداردهای ایمنی حادثه ساخت و این بار بازار شاداباد در آتش سوخت . موضوعی که نشان می دهد با وجود آمارهای وزارت کار که از برابری حوادث محیط کار با استانداردهای جهانی خبر می دهد اما تکرار تجربه تلخ گویای آن است […]
بررسی دلایل بروز حادثه شادآباد نشان می دهد؛
ثروت : بازهم عدم رعایت استانداردهای ایمنی حادثه ساخت و این بار بازار شاداباد در آتش سوخت . موضوعی که نشان می دهد با وجود آمارهای وزارت کار که از برابری حوادث محیط کار با استانداردهای جهانی خبر می دهد اما تکرار تجربه تلخ گویای آن است که این آمار چندان با واقعیت همخوانی نداشته و همچنان نبود استانداردهای ایمنی مخاطره آفرینی می کند . اگرچه که در مورد حادثه شاداباد طبق معمول اظهارت ضد و نقیضی وجود دارد به گونه ایکه برخی از فعالان این حوزه از رعایت استانداردهای ایمنی سخن گفته و حادثه را ناشی از اهمال کاری می دانند و برخی دیگر معتقدند اساسا شهرداری در این موارد نظارت چندانی ندارد . اما آنچه مسلم است حتی اگر حادثه ناشی از اهمال کاری هم باشد مفهوم آن عدم رعایت ایمنی در محیط کار محسوب می شود و فرقی در کلیت موضوع نمی کند.
اخیرا در بازار آهن شادآباد، آتش سوزی گستردهای با مساحت حدود ۱۰ هزار متر مربع از مغازهها رخ داد. قسمتی که آتش از آنجا شروع شد شامل مواد قابل اشتعال مانند نفت، چسب پلیکام، وسایل و تجهیزات ساختمانی و پلاستیکی بود. گفته میشود این حادثه قابل پیشگیری بود و در اثر نبود تجهیزات و شرایط ایمنی کار به وجود آمد.
قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران رعایت نشدن اصول ایمنی استاندارد را علت این حادثه دانست و گفت پیش از این بارها به مغازه داران و مالکان اخطار داده شده بود اما متاسفانه این هشدارها جدی گرفته نشد.
طبق اظهارات حاضرین در محل حادثه آتش سوزی بازار آهن شادآباد، حریق از یک جوشکاری ناایمن شروع شده است که در نتیجه آن ۴ کشته بر جای گذاشت.
در این راستا داوود حبیبی فردمشاور حوزه اصناف در گفتگو با روزنامه «ثروت» گفت: مغازه های اتش گرفته ایمن بوده و از نظر ساختمان سازی مستحکم بوده و تنها احتیاطی فردی سبب بروز این حادثه شده است.
وی در ادامه افزود: براساس شنیدهها حاضرین انبار چسب و رنگی در حوالی بازار اهن وجود دارد که با بی احتیاطی ناشی از جوشکاری یا برشکاری جرقه های سبب اتش سوزی گسترده شده و به بازار سرایت کرده است.
به گفته حبیبی فرد به دلیل بی احتیاطی فردی و عدم رعایت استاندارد کار و نزدیکی و مجاورت مغازه ها در کنار هم که همه نیز اشتعال زاست سبب سرایت به حدود ۸۰ مغازه و خسارت های زیادی شده است.
از سوی دیگر محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران در گفتگو با «ثروت» گفت: اتفاقی که افتاده بسیار دردناک است و افراد بسیاری سرمایه و چهار نفر حتی جان خود را از دست دادهاند.
وی در ادامه افزود: عجیب است که در ساختمانهای لاکچری مناطق بالای شهر نظارت گسترده صورت می گیرد تا تمام نکات ایمنی رعایت شود.
اگرچه در حال حاضر شهردار منطقه ۱۸ به تکالیف خود عمل میکند اما به نظر میرسد که در ادوار قبل، در شهرداری در مورد این سرا اهمالهایی صورت گرفته است که نتیجه آن، خود را به شکل چنین آتشسوزی مهیبی نشان داده است. همچنین این محل هیچ امنیتی برای حریق نداشته است. به نظر میرسد سازمان آتش نشانی وظیفه دارد در چنین مواردی، بعد از دو بار اخطار، موضوع را به دادستانی گزارش دهد. چنین اتفاقی در این مورد رخ نداده است.
این عضو اتاق اصناف سامانه مجوزها را مشکلدار خواند و گفت: وقتی اصناف میتوانند به جای اتحادیه جواز صادر کنند و اتحادیه حق بازرسی اعضای خود را ندارد، افراد بدون نظارت رها میشوند. وقتی اتحادیه جواز صادر میکند، کل زیرساختها را بازرسی میکند. وجود دوربین مداربسته و کپسول آتشنشانی از مواردی است که در بازرسیهای اتحادیه مورد بررسی قرار میگیرند. وقتی رویه از زیر دست اتحادیه خارج شود، اجازه بازرسی موارد ایمنی به اتاق و اتحادیه داده نخواهد شد. امید است موضوع شادآباد کامل پیگیری شود تا عوامل حادثه شناسایی شده و از اتفاقات مشابه بعدی جلوگیری شود.
آنچه مسلم است رعایت استانداردهای ایمنی در کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته و هر از گاهی با بروز اتفاقاتی همچون پلاسکو، معدن طبس و حال شاداباد مسئولان اظهار نظرات مختلفی را در راستای الزام رعایت مسائل ایمنی مطرح می کنند اما متاسفانه پس از مدتی تا تکرار حادثه ای تلخ دیگر به دست فراموشی سپرده می شود.
Thursday, 21 November , 2024