حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیأت دولت درباره فایل صوتی منتشر شده از وزیر امور خارجه اظهار کرد: امروز در جامعه ما دشمنان هر روز داستانی می سرایند و می خواهند وحدت جامعه ما را بهم بزنند. در ماجرای پخش شدن این نوار صوتی محرمانه دیدید که توسط کثیف ترین برنامه و شبکه ای که سراسرش ضد اسلام و ایران است و پولش را عربستان سعودی تأمین می کند این کار صورت گرفت.
وی ادامه داد: آدم هایی که دروغ و راست را بهم می بافند برای ایجاد اختلاف در کشور و از بین بردن وحدت جامعه و اینکه گروهی را مقابل گروهی دیگر قرار بدهند این کار را انجام می دهند. الان دوران عصبانیت رژیم صهیونیستی، ارتجاع منطقه و تندروهای آمریکایی است. چرا که مسیری را که پیش بینی کرده بودند بهم خورد.
روحانی با بیان اینکه ترامپ تنها رئیس جمهور آمریکا بود که برای اسرائیل مزدوری کرد، یادآور شد: البته بقیه روسای جمهور آمریکا هم با رژیم صهیونیستی رفیق بودند و از آن حمایت می کردند اما ترامپ در برجام مزدور آن ها شد و کسی که او را تحریک کرد تا از برجام خارج شود صهیونیست ها بودند. در موضوع قدس و انتقال پایتخت اسرائیل به آنجا هم او مزدور آن ها بود. در خروج از سازمان های بین المللی باز هم مزدور آن ها بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: آن ها همه تلاش شان را کردند تا ایران را با مشکل مواجه کنند. البته مشکل آن ها ایران نیست بلکه ظلم و تجاوزشان است و اگر دست از تجاوز و غصب سرزمین دیگران بردارند کسی به آن ها کاری ندارد؛ چرا که برای ما یهودی و مسیحی و سایر ادیان فرقی نمی کند و بحث ما گروهی است که در حال جنایت کردن هستند. داستان سردار سلیمانی هم کار صهونیست ها بود. درست است که قاتل و عامر ترامپ است اما کسی که پشت پرده آن ها تحریک کرد تا سردار بزرگ ما را که همه زندگی خود را به نفع منطقه گذاشته بود به شهادت برسانند، صهیونیست ها بودند.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات شهید سلیمانی در منطقه خاطرنشان کرد: بعضی ها یادشان نیست روزهایی بود که هیچ کس جرأت نمی کرد به مقابله داعش برود. در آن روزها نه تنها کربلا و نجف و حرم اهل بیت (ع) در خطر بود حتی خود بغداد و منطقه سبز آن هم در خطر بود و کسی جرأت نمی کرد از آن خارج شود، اما آن کسی که نیمه شب به بغداد و عتبات و شمال عراق رفت و توطئه صهونیست ها و آمریکا را در منطقه خنثی کرد سردار سلیمانی بود. ما نباید یادمان برود انسان های بزرگ در مقاطع حساس کارهای بزرگی انجام دادند. ما در افغانستان، عراق، لبنان، سوریه و یمن همه جا آثار مجاهدت های شهید سلیمانی را به خوبی مشاهده می کنیم.
روحانی در ادامه تصریح کرد: این ها توطئه کردند برای اینکه ایران را در گوشه ای تنها قرار بدهند و بزرگان را از ما بگیرند و امروز عصبانی هستند، چون تمام آنچه بافته بودند از بین رفت. چهار سال توطئه کردند اما امروز هم ۱+۴ و حتی آمریکایی ها کاملا فهمیده اند راهی جز تسلیم شدن در برابر قانون و مقررات بین المللی و حقانیت ایران ندارند و باید تسلیم ایران شوند.
وی افزود: من از سال ۸۱ که پرونده هسته ای ایران شروع شد از ابتدا در جریان آن قرار داشتم. از سال ۸۲ تا ۸۴ مسئول مستقیم آن بودم و در مراحل بعد هم می دانستم که چه می گذرد و از سال ۹۲ هم دوباره مسئولیت مستقیم پیدا کردم و به عنوان کسی که از آغاز موضوع هسته ای به صورتی در آن حضور داشتم در اینجا شهادت می دهم که مسیر سختی و دشواری بود که با فداکاری و قهرمانی دیپلمات های ما طی شد. فردی آگاه و آشنا به مسائل مثل دکتر ظریف در صدر و همه تلاش کردیم تا آن توطئه را شکاندیم. در سال ۹۴ توطئه صهونیست ها را در هم شکستیم و در سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ شرایط راحت تری برای مردم پیش آمد، اما پس از آن ترامپ آمد و این توطئه جدید را انجام داد. حالا گذشته و امروز دولت جدید آمریکا و همه فهمیده اند راهی جز تسلیم شدن در برابر حقانیت ایران ندارند.
رئیس جمهور همچنین گفت: در این وسط باید عده ای یک چیزی را علم می کردند. دزدیدن یک سند و نوار محرمانه مسئله ای است که باید مورد بررسی قرار گیرد که چرا در این مقطع صورت گرفته و این موضوع به وزارت اطلاعات برمی گردد که بررسی می کنند که ریشه هایش چه بوده است؛ در حالی که حتی شاید می شد هفته گذشته هم این نوار پخش شود درست در مقطعی که مذاکرات وین در اوج موفقیت است آن را پخش می کنند تا در درون کشور تفرقه ایجاد کنند. در حالی که ما با اتحاد می توانیم تحریم ها را برداریم و این هایی که این کار را می کنند ضد ایران و مردم و مصالح ایران هستند.
روحانی به دلایل ضبط چنین نوارهایی اشاره کرد و یادآور شد: دولت در سال آخر کار خود مثل همه دولت ها دستاوردهای خود را در مجموعه ها و کتاب هایی ثبت و ضبط می کند. دولت دوازدهم هم این کار را شروع کرده و انجام داده است. به طور مثال هفت جلد کتاب به زودی از روزشمار دولت منتشر می کنیم و جلد هشتم و آخر آن را هم در روزهای آخر دولت منتشر خواهیم کرد یا سه جلد کتاب تحت عنوان «دستاوردهای دولت» و دو جلد کتاب تحت عنوان «جهش تولید» منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: یک کار دیگر هم این بود که وزرا و مسئولان در گفت و گوهایی در دوران مسئولیت خود اقدامات خود یا مشکلات و مسیرهایی که طی کرده اند و اینکه با چه فشارهایی مواجه بوده اند را بیان کنند که بخشی از آن به طور طبیعی طبقه بندی شده و غیرقابل نشر است مثل خیلی از حرف ها در دولت و شورای عالی امنیت ملی که طبقه بندی شده است. البته این یکی از افتخارات بزرگ کشور است که مسئولان قادرند آزادانه نظرات خود را بگویند هر چند برخی از نظراتی که بیان می شود به گونه این نیست که بتواند منتشر شود چون ممکن است دشمن از آن بخش سوءاستفاده کند که به آن ها اسناد طبقه بندی شده می گوییم. اینها باید بماند و به موقع خودش منتشر شود.
روحانی با بیان اینکه در دنیا هم همین گونه است، عنوان کرد: در تمام دنیا هم همین است و استثنایی وجود ندارد. ما هم در جلسات خود خیلی راحت حرف می زنیم و نظراتمان را می گوییم و جمع بندی می کنیم. به هر حال بنا بوده این فایل صوتی محرمانه باشد و بعدا بخشی از آن منتشر شود و بخشی از آن مثل همه اسناد به عنوان سند محرمانه برای آینده و تاریخ باقی بماند، اما اینجا توسط فرد یا جمع و گروهی سرقتی انجام گرفته و مسئول کار آن وزارت اطلاعات است که باید تمام توان خود را به کار گیرد و بفهمد چگونه سرقت شده است و به هر کسی که قصور و تقصیر هم کرده نباید هیچ رحمی شود و باید قاطعانه برخورد شود.
رئیس دولت دوازدهم در ادامه بیان کرد: بخشی از مطالبی که گفته شده عادی است و برخی از آن مطالب هم نظر دولت یا شخص رئیس جمهور نیست. به هر حال هر وزیر و مقامی ممکن است نظرات و نکاتی داشته باشد که بخواهد به صورت محرمانه برای آینده بماند و اشکالی هم ندارد.
روحانی اضافه کرد: میدان و دیپلماسی دو صحنه مقابل هم نیستند و اگر کسی فکر می کند که یا میدان یا دیپلماسی، یا پیروزی سیاست خارجی یا پیروزی دفاعی، یا پیروزی میدان یا پیروزی مذاکرات حرفش حرف دقیقی نیست. من به عنوان کسی که زندگی ام تجربه همین چیزها بوده حرف میزنم. این ها مسائل عادی است که انجام می گیرد. من در تجربه دفاع مقدس هم در میدان و هم در دیپلماسی بوده ام. هم فرمانده پدافند هوایی کشور، هم رئیس ستاد قرارگاه خاتم الانبیاء بوده ام و هم در شورای عالی دفاع شرکت می کردم، هم عضو شورای عالی پشتیبانی جنگ بوده ام، هم رئیس ستاد پشتیبانی جنگ بوده ام، هم رئیس کمیسیون دفاع مجلس بوده ام، هم در بحث های سیاسی که راجع به جنگ بود حضور داشتم و می دانم که میدان و دیپلماسی دو مسئله است اما این باید به آن و آن باید به این کمک کند و این ها دو بازو هستند که یک هدف را دنبال می کنند نه اینکه یک دست یک کاری مخالف آن دست انجام بدهد. دو دست با هم می آیند و در نهایت یک کار را انجام می دهند.
ادامه دارد…
رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: کشور نظام و چارچوب دارد و چارچوب بسیار دقیقی هم دارد. تمام مسائل پیچیده سیاست خارجی و میدان دفاعی در شورای عالی امنیت ملی بحث می شود. ما چه بخواهیم عملیاتی حالا یا دفاعی باشد یا تهاجمی انجام بدهیم و چه بخواهیم کار سیاسی مهمی بکنیم در شورا بررسی می شود. البته کار سیاسی معمولی را وزارت خارجه خودش انجام می دهد اما در مسائل مهم سیاست خارجی حتما در شورا بحث صورت می گیرد. در شورای عالی امنیت ملی روسای سه قوه و مسئولان بخش های لشکری و کشوری کنار هم قرار گرفته اند و در آنجا مباحث مهم را مورد بحث قرار می دهیم و بررسی می کنیم و در نهایت هم تصمیم شورا باید به تأیید مقام معظم رهبری برسد. ممکن است در شورا اختلاف سلیقه و نظر داشته باشیم اما در نهایت این شوراست که بحث و تصمیم گیری می کند.
وی همچنین یادآور شد: سردار سلیمانی هم مسائل مهم منطقه از عراق و سوریه و یمن و لبنان گرفته تا قبل از آن افغانستان را در شورا مطرح می کرد. شهید سلیمانی شخصیت ویژه ای بود که من تقریبا ۳۶ سال با او بودم. از سال های دفاع مقدس تا بعد از آن در دبیرخانه شورا و در مقاطع مختلف او را در شورای عالی می دیدم و در دوره ریاست جمهوری هم در روزشماری که منتشر خواهد شد می بینید چه روزهایی با هم ملاقات کرده ایم. البته مباحث مطرح شده چون مباحث طبقه بندی است فعلا منتشر نخواهد شد. سردار سلیمانی شخصیتی باهوش، مخلص، بسیار فداکار و متواضع بود اما در عین حال روی نظرات خودش صلابت داشت و به راحتی دست از نظراتش برنمی داشت و روی آن پافشاری می کرد و اگر می دید نظرات دیگران چیز دیگری است آن را تغییر می داد؛ ما چنین شخصیت هایی در میدان داشتیم.
روحانی در ادامه تأکید کرد: همین شخصیت ها در دیپلماسی هم وجود دارند. اتفاقا بهترین مشاور در سیاست خارجی در منطقه سردار سلیمانی بود که نظراتش دقیق و موثر بود. ما نباید اینجا بگوییم که یک بخش سیاسی و فعالیت دیپلماتیک است و یک بخش نظامی است که باید در میدان عمل فعالیت کند. این موضوع تنها در سیاست خارجی و میدان عملی هم نیست بلکه مثلا در اقتصاد هم همین است و بخش سیاست گذار و بخش بازار باید در کنار هم قرار بگیرند و در این میان ممکن است اختلاف نظر هم وجود داشته باشد.
رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: از طرف خودم و همه اعضای دولت به ملت شریف ایران عرض می کنم که همه ما به نیروهای مسلح، سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی احترام می گذاریم و به عنوان نیروهایی که برای منطقه امنیت، قدرت و توانمندی کشور تلاش می کنند از آن ها تشکر می کنیم. این نیروها چه در دوران دفاع مقدس، چه در دفاع از حرم در عراق و سوریه و چه در داخل برای حفظ امنیت همه جا در صحنه بوده اند و در موضوعاتی مثل سیل و کرونا هم دیدیم که در صحنه هستند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ گونه فاصله ای بین دولت و نیروهای نظامی، سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: ما در چارچوب قانون فعالیت خود را انجام می دهیم و آن ها هم در چارچوب قانون فعالیت خود را انجام می دهند. ما در بسیاری جلسات مثل شورای عالی امنیت ملی یا جلسات ستاد کرونا و فضای مجازی کنار هم می نشینیم و همدیگر را یاری می کنیم. احترام و جایگاه این ها به عنوان کسانی که از کشور و تمامیت ارضی دفاع می کنند جای هیچ تردیدی نیست.
روحانی همچنین بیان کرد: شخص سردار سلیمانی هم به عنوان شخصیت فعال، باهوش، مخلص و ایثارگر در صحنه های مختلف مورد احترام همه ما است. خود من بارها در ملاقات ها مثلا به او می گفتم که به فلان سفر نرو خطرناک است اما می گفت نه و فعالیتش را انجام می داد. سردار سلیمانی تنها در منطقه فعالیت نظامی و دفاعی نمی کرد بلکه فعالیت دیپلماتیک هم می کرد و این توانایی را داشت که به راحتی یک مرجع تقلید دیدار و بحث می کرد و با یک رئیس جمهور و وزیر خارجه ملاقات و گفت وگو می کرد. او شخصیت جامعی بود با ویژگی هایی که مورد احترام ما است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ما به شخصیتی مثل سردار سلیمانی همیشه افتخار می کنیم، عنوان کرد: ما به کادر دیپلماتیک خود هم افتخار می کنیم که همیشه در صحنه هستند و امروز هم می بینید که چگونه فعالیت می کنند. به هر حال دشمن بزرگنمایی می کند اما ما نباید به او اجازه بزرگنمایی بدهیم تا بدانند مسیرشان بن بست است. از صداوسیما، روزنامه ها، مسئولان سیاسی، نمایندگان مجلس و قوه قضاییه هم می خواهم در این ماجرا با صبر و حوصله اگر گره ای ایجاد شده آن را با دست باز کنیم و نگذاریم دشمن سوءاستفاده کند.
روحانی اضافه کرد: امروز شرایط ما خاص است و هنوز جنگ اقتصادی، کرونا، خشکسالی و طرح های نیمه تمام داریم و از طرفی باید خودمان را برای یک انتخابات پرشور هم آماده کنیم. صهیونیست ها بدانند کشور ما آن گونه که دشمن آرزو دارد دچار اختلاف و شکاف نخواهد شد و در نهایت اگر مشکلی هم باشد که نتوانیم حل کنیم فصل الخطاب مقام معظم رهبری است که طبق قانون اساسی و احکام شرع فصل الخطاب ما خواهند بود و همیشه در مسائل مختلف کمک کرده اند. الان هم در موضوع هسته ای ایشان مسیر راه ما را مشخص کرده اند و ما هم طبق همان عمل می کنیم. به هر حال امیدوارم همه در راه سربلندی کشور موفق باشیم.
رئیس جمهور در پایان با تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) بیان کرد: امام حسن (ع) امام صلح و صبر بود. به گفته امام خمینی (ره) بسیاری از مشکلات امام حسن (ع) و امام حسین (ع) ادامه کار مقدسین احمق در نهروان بود و اگر نهروان نبود مشکلات و ابتلاعات دوران امام حسن مجتبی (ع) و حادثه کربلا پیش نمی آمد. امام حسن (ع) امام صلح بود و صلح از جنگ سخت تر است چرا که صلح یک صبر مداوم تا پایان عمر می خواهد و باید زخم زبان هایی که از زخم شمشیر بدتر است و تحریک ها را تحمل کرد. در این راه گاهی حرف های تند و ناروا زده می شود اما پاسخ آن جملات مودبانه و قشنگی است که آن زشتی ها را بشوید. امروز هم همه کسانی که خودشان را علاقه مند به انقلاب، اسلام و ایران می دانند باید حواسشان را جمع کنند و در مقاطع تاریخی به گونه ای عمل کنند که مصالح اسلام و ایران در نظر باشد.
Friday, 22 November , 2024