علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی با اشاره به دلایل راهاندازی این سامانه اظهار داشت: سه ماه گذشته در بازدیدی که از صرافیهای میدان فردوسی داشتم شاهد ازدحام و صف طولانی مردم برای خرید و فروش ارز بودم که از همان تاریخ راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی را دنبال کردیم چرا که این زیبنده مردم نیست که در صف خرید ارز بمانند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر از نظر ذخایر ارزی بانک مرکزی وضعیت بسیار خوبی دارد گفت: این زمان حال حاضر جزو بهترین زمانهای ارزی کشور است و به اندازه کا فی ذخایر اسکناسی داریم.
رییس بانک مرکزی ادامه داد: در این سامانه قرار نیست بانک مرکزی یا دولت عرضه ارز داشته باشد بلکه عرضه کنندگان صرافیها و خود مردم هستند.
صالحابادی با بیان اینکه راهاندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی اتفاق بسیار خوبی در این حوزه محسوب میشود گفت: از امروز هر فردی از هر نقطه کشور برای تهیه ارز کافی است که به این سامانه مراجعه و ثبت تقاضا را انجام دهد در مرحله بعدی میتواند صرافی مورد نظر و زمان تحویل ارز را تعیین کند و در موعد مقرر ارز تقاضا شده را دریافت کند.
وی ادامه داد:افراد میتوانند امروز تقاضای خود را ثبت کنند و یک ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را تحویل بگیرند. تمام این امکانات باعث میشود که افراد برنامه ریزی دقیقتری برای تامین ارز مورد نیاز خود داشته باشند و همچنین تقاضا برای ارز شفاف میشود.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برای این سامانه در حال حاضر مصارف ۲۳ گانه تعریف شده است گفت: بنا نیست این سامانه فقط ارز مسافری تحویل و عرضه کند بلکه هر گونه تقاضای و اقعی را پوشش خواهد داد و محدودیتی برای پاسخ دادن به نیازهای واقعی از طریق این سامانه نداریم.
وی افزود: برای مثال دانشجویان برای تقاضای ارز دانشجویی میتوانند مستندات مورد نیاز را بارگذاری و تقاضای خودرا ثبت کنند و در زمان مقرر ارز مورد نیاز را تحویل بگیرند.
صالحآبادی اظهارداشت: کار این سامانه با عرضه ارز مسافری آغاز میشود و در ادامه تمام نیازهای واقعی بازار ارز را پوشش خواهد داد و به سایر حوزهها نیز تعمیم پیدا میکند.
وی تاکید کرد: البته با راهاندازی سامانه برخط متشکل ارز ایران بنا نیست خرید و فروش ارز به صورت فیزیکی ممنوع شود.
وی با اشاره به حجم معاملات ا نجام شده در بازار متشکل ارزی گفت:در سال ۱۴۰۰ حجم معاملات در بازار متشکل ارزی ۱٫۶ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته رشد چهار برابری داشته است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به معاملات و حوالهجات سامانه نیما گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز متعادل است و در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶ میلیارد دلار ارز نیمایی عرضه شده است که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.
وی افزود: از ابتدای سال تا به امروز بانک مرکزی ۵۰ میلیارد دلار برای انواع کالا از جمله کالاهای اساسی تامین ارز داشته است امیدواریم از طریق این سامانهةا به بازار ارز عمق بیشتری بدهیم.
صالح آبادی تاکید کرد: بازار ارز چه در بخش اسکناس چه در بخش حواله برای بانک مرکزی بازار مهمی محسوب میشود و متعهد هستیم که بسترهای معاملاتی در این حوزه را شفافتر و قابل دسترستر فراهم کنیم.
Saturday, 23 November , 2024