در آغاز این مراسم، رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه این سازمان از ۶۲ سال پیش تاکنون وظیفه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشاف در کل کشور عهدهدار بوده، افزود: تولید نقشههای کوچک، متوسط و بزرگمقیاس زمینشناسی و اکتشافی، پایش مخاطرات زمینشناسی و اجرای پروژههای ملی و بینالمللی، مسوولیت تولید نقشههای خاورمیانه در لایههای گوناگون به عنوان مسوول CGMW، برگزاری ۳۹ گردهمایی تخصصی ملی و بینالمللی علوم زمین در کشور، از جمله فعالیتهای این سازمان است.
«علیرضا شهیدی» اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی در سطح جهان و بهویژه ایران، با مشکلاتی از قبیل آب شرب و کشاورزی، خشکسالی، بروز سیل و لغزش زمین در برخی نقاط و فرونشست و ریزگردها مواجه هستیم.
وی ابراز امیدواریکرد: با همکاریهای علمی منطقهای و بینالمللی بهویژه بین سازمانهای زمینشناسی بتوان بر مشکلات موجود چیره شد.
حمایت سفارت ایران از توسعه مناسبات زمینشناسی
در این وبینار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد گفت: شیوع بیماری کرونا همه فعالیتها را متوقف کرده بود، اما با پیگیریهای انجام شده توسط دوطرف میتوان به نتایج خوبی در زمینه انرژی و معدن رسید.
«رشید حسنپور بائی» با بیان اینکه ارتباط سیاسی مناسبی بین دو کشور وجود دارد، افزود: سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد حمایت قوی خود را برای تقویت ارتباط و ادامه همکاریها دریغ نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه معدن و انرژی دارای پتانسیل مناسب است، خاطرنشانکرد: ارتباط بین ایران و صربستان، استفاده از فرصتهای پیشرو برای ایجاد همکاری مثبت در آینده را ایجاد خواهد کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد تاکید کرد: برنامه سفارت ایران در صربستان پیگیری این همکاری خواهد بود و امیدوار است که این نشستها به واقعیت تبدیل شود.
علاقه وزارت معدن و زمینشناسی صربستان به توسعه همکاری با ایران
در ادامه سفیر صربستان در تهران، از برگزاری این وبینار که پیرو پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور تشکیل شده تشکر کرد و گفت: سفارت صربستان مستقر در ایران برای تقویت این رابطه، همکاری خواهد کرد و امیدواریم تمایلات دو طرف در زمینه معدن و انرژی در آینده نزدیک موجب همکاری مثمرثمر شود.
به گفته «دراگان تودورویچ» (Dragan Todorvic) ، وزارت معدن و زمینشناسی صربستان پس از تایید صحبتهای رییس سازمان زمینشناسی ایران علاقه خود را برای ادامه همکاری در زمینه زمینشناسی و اکتشاف معادن اعلام کرده است.
در ادامه رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران گفت: موضوعات همکاری مشترک با صربستان در زمینه زمینشناسی، مخاطرات زمینشناسی، اکتشاف مواد معدنی، استخراج، بهرهبرداری و فرآوری موادمعدنی (فسفات، پتاس، لیتیوم، ید) در نخستین زمان ممکن به طرف صرب ارسال خواهد شد و سازمان زمینشناسی ایران منتظر پیشنهادات همکاران خود در سازمان زمین شناسی صربستان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، در سال های اخیر شاهد گسترش مبادلات تجاری بین دو کشور بوده ایم، بهطور مثال در سال ۹۷ حجم مبادلات به میزان ۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید که از این مقدار سهم صادرات کشورمان به صربستان ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار و سهم صادرات صربستان به کشورمان ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است.
Friday, 22 November , 2024