«سیدمسعود میرکاظمی» در جلسه کارشناسان معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامهوبودجه اظهار داشت: در سالهای گذشته منابع زیادی در کشور هزینه شده که در بخشهای مختلفی عملکردها خوب بوده و در بخشهایی هم ضعیف عمل شده است. اما درمجموع برآیند کلی عملکردها، در سطح ملی ضعیف بوده که نیاز است در جهت بهبود شاخصهای کلان اقتصادی اقدامات اساسی انجام شود.
وی با تشریح وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی در سالهای گذشته گفت: حجم اقتصاد در سالهای گذشته کوچکتر شده است و ادامه این وضعیت به صلاح نیست و باید بازنگری اساسی در تدوین برنامهها صورت گیرد.
رئیس سازمان برنامهوبودجه با طرح این پرسش که مشکل اصلی افت وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی کجاست؟ تصریح کرد: متأسفانه تمام توجهها معطوف به بودجه شده است و توجهی به شاخصهای کلان اقتصادی نمیشود. همچنین بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته حرکت نمیشود که همه اینها باعث افت شاخصهای کلان اقتصادی شده است.
معاون رئیسجمهور افزود: طی هشتسال فعال اقتصادی را معطل مذاکره و برجام کردیم؛ اما نهایت چیزی که نصیب کشور شد رشد نزدیک به صفر اقتصاد بود. تحریمها اگرچه در اقتصاد کشور مؤثر است، اما نباید اقتصاد را شرطی کرد. بهعبارتدیگر برنامهریزیها باید مبتنی بر توان و ظرفیت داخل باشد که همین رویه در دولت سیزدهم دنبال میشود.
به گفته میرکاظمی اگر کشور در شش سال متوالی رشد اقتصادی هشتدرصدی را تجربه کند حجم اقتصاد بعد از این مدت تازه به سال ۱۳۹۰ بازمیگردد.
وی با اشاره به تعهدات سنگین دولت قبل برای کشور گفت: بهغیراز افزایش شدید بدهی دولت به بانکها و بانکها به بانک مرکزی نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی هزینه شد؛ ۵۳۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق باید پرداخت شود؛ بیش از ۲۷۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد. نتیجه این هزینهها رسیدن میزان سرمایهگذاری به رقم منفی ۴,۶ درصد است که حتی بهاندازه استهلاک سرمایه هم نیست.
میرکاظمی با بیان اینکه بهترین جایی که میتواند وضعیت اقتصادی کشور را آسیبشناسی کند سازمان برنامهوبودجه است گفت: اکثراً فکر میکنند سازمان برنامهوبودجه مسئول تأمین منابع است درحالیکه آسیبشناسی شاخصهای اقتصادی و برنامهریزی دقیق و مدون از مهمترین وظایف سازمان برنامهوبودجه است.
وی با اشاره به اینکه روشهای متداول گذشته در سازمان برنامهوبودجه کارایی لازم را ندارد، ادامه داد: در سازمان برنامهوبودجه به تحول و نوآوری نیاز داریم و راهبرد پیشرفت و توسعه نیاز به بازنگری در برنامهها، کارشناسی قوی، خلاقیت و نوآوری دارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه همه مشکلات اقتصادی با تخصیص منابع، قابل حل نیست تصریح کرد:۸۰ درصد توان سازمان برنامهوبودجه باید صرف برنامهریزی شود و این سازمان برای رفع آسیبها برنامهمحوری را بهصورت جدی دنبال کند.
وی با تأکید برافزایش نقش برنامهریزی در بودجه سالیانه افزود: چنانچه عملکرد سازمان برنامهوبودجه در حوزه برنامهریزی مثبت باشد شاخصهای کلان در حوزههای مختلف بهبود پیدا میکند.
دکتر میرکاظمی خطاب به کارشناسان سازمان برنامهوبودجه گفت: مطالب و ایدههای جدید و خلاقانه را پیشنهاد دهید و از بخشینگری پرهیز و به جامعنگری توجه ویژه داشته باشید.
معاون رئیسجمهور بابیان اینکه دارویی که سازمان برنامهوبودجه برای بهبود اقتصاد میدهد شفابخش باشد گفت: تصمیمات بخشهای مختلف بهگونهای گرفته شود که منجر به بهبود شاخصهای کلان اقتصادی باشد.
Saturday, 23 November , 2024