علی صالح آبادی در سی و دومین همایش بانکداری اسلامی اظهار کرد: شورای فقهی بانک در طول فعالیت خود سعی کرده تا به بانک مرکزی و سیستم بانکی برای حرکت به سمت بانکداری اسلامی کمک و شبهات بانکی را رفع کند. یکی از موضوعات مورد بحث در شبکه بانکی سود جریمه دیرکرد است که این موضوع باید به صورت سیستمی در بانکها حل شود و گام مهم این است که نظارتها در این زمینه سیستمی باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کس در نظام بانکی به اینکه ربا وجود داشته باشد علاقهمند نیست، گفت: مصوبات شورای فقهی بانک مرکزی باید در بانکها رعایت شود. در کمیته تطبیق بانکها یک نفر در هر بانک میتواند عضو این کمیته باشد که فرد باید گواهینامه بانکداری اسلامی دریافت کند و صلاحیت لازم را داشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: هر فردی در هر رشتهای میتواند عضو کمیته تطبیق بانکها باشد منوط به اینکه در آزمونها موفق شود و صلاحیت لازم را بدست بیاورد. در این زمینه، یک دوره با حضور ۲۰۰ نفر برگزار شد و اسامی افراد قبول شده در سایت بانک مرکزی قرار دارد.
صالح آبادی ادامه داد: عضو کمیته تطبیق بانکها باید کمک کنند که مقررات بانکداری اسلامی در بانکها اجرایی شود. در هر بانک نه در هر شعبه یک عضو کمیته تطبیق وجود دارد و این عضو فقط روحانیها نیستند بلکه هر فردی میتواند عضو این کمیته شود.
رئیس کل بانک مرکزی یکی از درخواستهای جدی بانک مرکزی از موسسه عالی آموزش بانکداری اسلامی را آموزش بانکداری اسلامی اعلام کرد و گفت: سند راهبردی بانکداری اسلامی در نظام بانکی کشور تدوین شده و در حال تهیه است که با این سند، نقشه راه برای اجرای بانکداری اسلامی عملیاتی میشود.
Friday, 22 November , 2024