مونا رمضانپور/ بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، شماری از کارتنخوابها و بیخانمانها در پایتخت ایران، برای فرار از سرمای زمستان و در جستوجوی جایی گرم، روی پروژکتورهایی که پای دیوارهای حسینیه ارشاد تهران جاسازی شده است، میخوابند تا از گزند سرما در امان بمانند نزنند.هر روز چهره پایتخت فقر را به شیوه جدیدی نمایش می دهد و باید راهکاری برای اینکه مشکلات برطرف شود باشد.
امان الله قرایی، جامعه شناس:فقر هر بار با چهره متفاوت رونمایی می شود
امان الله قرایی ؛ جامعه شناس درخصوص پدیده چراغ خوابی به خبرنگار ما گفت: در این مدت شهردای گرمخانه هایی ساخت که جایی برای کودکان بی سرپرست یا افراد کارتن خواب باشد اما برخی ها به دلیل اینکه در آنجاها محدودیت وجود دارد و نمی توانند آزادانه کاری را انجام دهند ترجیح می دهند تا در کنار خیابان ها بخوابند به همین دلیل دست به ابتکارهای جدید می زنند.
وی در ادامه افزود: این جای تاسف است که چهره شهر هر روز با فقر نمایان گر می شود البته این کارتن خواب ها به خاطر مهاجرت نیز است چرا امکانات در تمام نقاط کشور به یکسان منتشر نشده است بنابراین مردم ترجیح می دهند برای دریافت امکانات به پایتخت بیاییند.
این جامعه شناس علت به وجود آمدن این پدیده را فقر دانست و اظهارداشت: این پدیده به خاطر فقر و بیکاری ایجاد می شود افراد که از سر سرخوشی کارتن خواب نمی شوند از طرفی عدم رسیدگی به افراد بی خانمان نیز باعث شده تا آنها برای خودشان دست به کار شوند.
وی در ادامه بیان کرد: وزارت رفاه و تامین اجتماعی، وزارت کشور و شهرداری ها برای اینکه به وضعیت بی خانمانان سرو سامان بدهند تشکیل شده اند دیگر چرا که در کنار این کاتن خوابی ها فساد به وجود می آید از طرفی برای تهران جشن برپا می کنید به اسم جشن ایران کوچک چرا به پایتخت انقدر بها داده می شود؟ خوب مردم برای امکانات و رفاه وارد پایتخت می شوند و با این پدیده ها مواجه می شویم.امکانات اگر در همه نقاط کشور به یکسان باشد دیگر مردم به فکر مهاجرت نباشند.
امان الله قرایی راهکار حل این پدیده را اینگونه بیان کرد: به نظر بنده باید این کارتن خواب ها را به شهرهای خودشان بازگردانیم چرا که تهران دیگر جایی ندارد امکاناتی هم به اندازه افراد ندارد بهترین راه این است که این افراد به شهر خودشان بازگردند و در همان جا زندگی کنند.
اردشیر گراوند، جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی:حجم عظیم کارتن خوابی برای یک جامعه معمول نیست
اردشیر گراوند، جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی درخصوص به وجود آمدن پیدیده های جدیدی از کارتن خوابی به خبرنگار ما گفت: وقتی رشد اقتصادی یک کشوری منفی باشد طبیعی است که حجم عظیمی بی پناه در کشور به وجود آید وقتی رشد اقتصادی به طور مثال از منفی ۸ به منفی ۷ می رود را نمی توان گذاشت رشد اقتصادی مثبت ؛ آسیب های اجتماعی برای یک جامعه معمولی است نه جامعه ای که خودش علت همه این مشکلات است وقتی اشتغال وجود ندارد و مردم با فقرو نداری دست و پنجه نرم می کنند چطور می شود توقع داشت که مردم کارتن خواب بیشتر از این نشوند.
وی در ادامه افزود: وقتی در یک خانواده ای بیکاری باشد آن قشر به قشر پایین تر می رود بنابراین کارتن خوابی به وجود می آید و کارتن خواب ها صرفا آدم های بی سواد نیستند بنابراین می دانند که چطور از وسایل گرمایشی استفاده کنند و این پدیده ها در جامعه ای که خودش این پدیده ها را ایجاد می کند کاملا طبیعی است.
این جامعه شناس در پایان از جامعه معلول گفت و باین کرد: فرض را براین بگذاریم که مهاجرت بیشتر شده است که خوب مردم چرا مهاجرت می کنند برای کار وقتی هم به کلانشهرها می آیند و کاری برایشان وجود ندارد و اینجا هم نابود می شوند با این همه تفاسیر این حجم عظیم کارتن خوابی و تکدی گری برای یک جامعه معمول نیست جامعه ای که خودش ایجاد تکدی گری می کند را نمی توان توقع بیش از این داشت. این پدیده ها با توسعه اشتغال برطرف خواهد شد نه با صحبت.
Friday, 22 November , 2024