محمدرضا جولایی اظهار کرد: برای آنکه بتوانیم گاز مورد نیاز صنایع و نیروگاهها را تأمین کنیم، نیازمند صرفهجویی در مصرف انرژی هستیم و باید این نکته را به خوبی بدانیم که رکورد در میزان تولید، مجوزی برای مصرف بیرویه نیست.
وی ادامه داد: پیشبینی ما برای فصل زمستان، شناسایی محدودیتهای موجود برای تأمین انرژی و ارایه راهکارهایی برای رفع این محدودیتها در جلسات کمیته سوخت اضطراری است که این مهم با همراهی و همکاری وزارت نیرو و شرکت پالایش و پخش انجام میشود تا بتوانیم مصرف انرژی کشور را بصورت پایدار و مطمئن تأمین کنیم.
جولایی با بیان این که اولویت ما تأمین انرژی بخش تجاری و خانگی است، افزود: تلاش داریم تا با استفاده از سوخت مایع، مصرف نیروگاهها و صنایع را هم تأمین کنیم؛ هرچند بخش عمده کار با مدیریت مصرف در دو بخش خانگی و تجاری است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران بار دیگر بر مدیریت مصرف انرژی برق و گاز تأکید کرد و گفت: تنها در این صورت است که میتوانیم در ۶ ماهه دوم سال، انتقال گاز به صورت پایدار و مستمر را داشته و زمستانی آرام را تجربه کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: برای این که بتوانیم تولید پایداری در زمستان داشته باشیم، تعمیرات اساسی پالایشگاهها، ایستگاهها و تأسیسات را انجام دادیم؛ هماکنون ۴ پالایشگاه را در حال انجام تعمیرات داریم ولی تا آخر مهرماه، تعمیرات کلیه خطوط انتقال و پالایشگاههای ما به اتمام میرسد و با حداکثر توان در مدار قرار خواهیم گرفت تا بتوانیم انرژی مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.
جولایی عرف معمول برای شروع فصل سرد سال را از انتهای آبان و اوایل آذرماه اعلام کرد و گفت: پیشبینی ما این است که از آبان ماه احتمالاً افزایش مصرف را خواهیم داشت، برای همین فازبندی در تأمین گاز و میزان تولید و مصرف را باید انجام دهیم و به این ترتیب، به استقبال ۵ ماه آخر سال برویم؛ چراکه حدود ۸۰ درصد مصرف گاز در این بخش، صورت میگیرد و ما تنها از روی مصرف این بخش، میتوانیم مصارف سایر بخشها را تأمین کنیم.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: خوشبختانه روند ذخیرهسازی در دو میدان شوریجه و سراجه، بسیار خوب ارزیابی میشود. در سراجه فشار گاز بالا و مطلوب است و در شوریجه نیز تا اواسط آبان ماه روند تزریق گاز را ادامه میدهیم تا کامل شود.
وی در خصوص میزان مصرف خانگی، اظهار کرد: با توجه به پیشبینی هواشناسی برای ۵ ماه آینده، وضعیت آب و هوایی به غیر از شمال و شمالشرق، تقریباً مثل همین بازه زمانی در سال گذشته است، بنابراین اگر مردم هم در این زمینه، کمک حال باشند، مصرف مانند سال قبل و حتی کمتر خواهد شد.
جولایی در پایان، بهینه مصرف کردن انرژی، هم در مورد گاز و هم برق را که در حال حاضر، نسبت مستقیم با هم دارند، ازجمله الزاماتی دانست که همیاری و همکاری همه مردم را میطلبد و توضیح داد: تنها با کمک این همدلی و همیاری، میتوانیم زمستانی آرام و بدون دغدغه را پشت سر بگذاریم؛ چراکه هرچقدر میزان مصرف برق افزایش یابد، به همان نسبت میزان مصرف گاز نیز شدت میگیرد.
Thursday, 21 November , 2024