دهنوی، متولد سال ۱۳۵۷ در شهر یزد و دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه تربیت مدرس است.
وی در زمان انتخاب، معاونت امور اقتصادی وزیر اقتصادی و دارایی را برعهده داشت. دهنوی همچنین عضویت در هیأت علمی گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی و معاونت آموزشی مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران را در سوابق کاری خود دارد و استادیار گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی است.
معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی، عضو موظف هیات مدیره بانک مسکن، عضو هیات مدیره ناظر بر گروه مالی بانک مسکن، مشاور مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر، سرپرست معاونت آموزشی موسسه آموزش عالی بانکداری ایران، مشاور مدیرعامل بانک ایران و ونزوئلا و معاون مرکز پژوهش و آموزش بانک توسعه صادرات کارنامه اجرایی دهنوی است.
پیگیری عدم دریافت مالیات بر عایدی سرمایه در بازار سرمایه، حمایت از نقش بازار سرمایه در حوزه تامینمالی در کشور، پیگیری واریز مبالغ صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار، پیگیری افزایش سقف صندوقهای با درآمد ثابت و رفع محدودیتهای فعالیت نهادهای تأمین سرمایه تحت تملک بانکها، همچنین مشارکت در طراحی ابزارهای مالی و بین بازاری، مانند طراحی مدل مالی صندوق پسانداز یکم بانک مسکن، ارائه پیشنهاد راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات (رییت)، صندوقهای تعویض رهن و اجاره در بازار سرمایه، راهاندازی ابزار ریپو در بازار بدهی، تدوین آییننامههای فکتورینگ در مجموعه تحت مدیریت وی بخشی از کارنامه علمی دهنوی است.
همچنین تألیف ۲۰ کتاب و مقاله در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی، استاد راهنما و مشاور بیش از ۳۰ رساله دکتری و کارشناسی ارشد با موضوعات مرتبط با نقد شوندگی در بازار سرمایه، سرمایهگذاری ریسکپذیر، سرایت مالی در بهینهسازی پورتفوی، بورسهای کالایی و طراحی شاخصهای کالایی بخش دیگر کارنامه علمی وی محسوب میشود.
مرور دیدگاههای رییس جدید درباره بازار سرمایه
دهنوی بر این باور است که اقبال به بازار سرمایه وقتی ارزشمند است که منابع مالی واردشده در بازار سرمایه، صرف سرمایهگذاری و افزایش تولید و اشتغال در کشور شود. وی همچنین تاکید دارد ابتدا باید در بازار سرمایه، نقدشوندگی ایجاد کنیم و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنیم. باید ساختارهای بازار را به نحوی اصلاح کنیم که سرمایهگذاران خرد کمتر آسیب ببینند.
به باور دهنوی قیمتها در بازار سرمایه خود را با انتظارات تعدیل میکنند اما نکته مهم این است که بازار سرمایه باید شفافیت و گردش اطلاعات بالا داشته باشد.اگر نقدینگی در خریدوفروش دارایی جذب شود، میتواند از افزایش تورم جلوگیری کند و این کارکرد مثبت بازار مبتنی بر داراییها است و بورس هم یکی از این بازارها محسوب میشود.
رییس سازمان بورس بر این نکته تاکید دارد که آینده اقتصاد ما با بازار سرمایه گره خورده است. در کشور ما بار اصلی تأمین مالی بر دوش بانکها بوده است، اما اکنون انتخاب کردهایم که بازار سرمایه را بهعنوان تأمینکننده مالی اقتصاد کشور، حمایت کنیم و توسعه دهیم.
Saturday, 23 November , 2024